Een nieuwe start - a start of something new.

Hey Allemaal. Het heeft een pak langer geduurd dan voorzien, maar ik ben nu toch begonnen met de nieuwe engelstalige blog. Deze kan je vinden op www.made4drinking.com. Op dit moment nog niet zo veel posts. Deze site blijft evenwel nog minstens 5 maanden online als naslagwerk. Daarna gaat hij echter down, ik heb geen zin om een aparte hosting te blijven betalen en de nieuwe hosting werkt enkel met wordpress. Een site van Joomla ombouwen naar Wordpress puur als archief is te veel werk voor een hobbyproject :)   Geniet van de nieuwe content.   Dave

It's all over ... or is it?

Beste lezers. Jullie hebben allicht gemerkt dat de laatste maanden niets nieuws meer verscheen op deze site. Dat was aanvankelijk zo door omstandigheden. Life interferes. Maar toen ik er terug aan wou beginnen merkte ik dat de drive een beetje weg was. Na de nodige zelfreflectie en feedback van compaan Werner ben ik tot de conclusie gekomen dat ik nood heb aan een verse start, met andere mogelijkheden en een groter potentiëel. Daarom werd besloten om beproefd in de koelkast te steken en een Engelstalige site op te starten rond hetzelfde thema. Whisky, bier en andere lekkernijen dus. Maar we willen wel breder gaan...

Hoppa Hontas

Met die nazomer die een tropische zomer werd hebben we in significante mate meer zin in proeven dan in de proefnotities posten. Maar nu het eindelijk iets frisser wordt vliegen we er weer in. Met iets dat behoorlijk hielp om die hitte door te komen. Gehopt, blond, zou het een IPA kunnen zijn?

Viven bruin

De laatste tijd houden we ons vooral bezig met de complexere biersoorten zoals IPA en imperial stout. Hoog tijd om nog eens een 'gewone' bruine onder de loupe te nemen. Alhoewel, aangezien hij gemaakt is door Viven valt het af te wachten of hij wel zo 'gewoontjes' is ...

Glen Calder 40 Y blended scotch v 1949

Je hoort het regelmatig, ook door ons: vroeger was de whisky beter. En wat je ook hoort is dat de kwaliteit van blends vroeger ook een pak beter was. Klopt ook dikwijls, proef maar eens een jw red label van pakweg 1950 en vergelijk het met de bocht die nu in die flessen zit. Maar was het vroeger altijd beter?

Kempisch Vuur Haverstout

Kempisch Vuur is een reeks bieren van brouwerij Pirlot. Vandaag nemen we de haverstout onder de loupe en vragen we ons ineens af of de 'bad pun' bedoeld was. In elk geval is stout een stijl die ons bijna altijd kan boeien.

Glen Grant 37 Y v 1972 Duncan Taylor

Vroeger was het beter. Klopt natuurlijk niet altijd, maar bij whisky is het toch meer wél dan niet waar. Dat zien we dubbel met deze botteling: een schitterende Glen Grant gedistileerd in 1972 toen er nog met golden promise malt werd gewerkt in plaats van optic. En gebotteld in 2010, toen je voor dit soort flessen nog aanvaardbare prijzen betaalde van rond de 150 euro.

Two faced jack cognac barrel aged

Oei, alweer een maand niks gepost? Tja, life happens zeker. Maar september is het moment om er weer met nieuwe moed aan te beginnen. En na zo'n luwe periode kunnen we maar beter met een klepper beginnen.

Bruichladdich the classic laddie (Scotish barley)

Buitenkijken en vaststellen dat het kloteweer is begin Augustus. We kennen allemaal het gevoel. Dan kan je best de knop omdraaien en blij zijn dat het hartje zomer nog eens whiskyweer is. Tijd voor een goeie dram dus. Een NAS (boe! bad form!) van Bruichladdich bijvoorbeeld.

Silly Saison

Eigenlijk is het veel te heet om te bloggen, je kan beter je tijd op de terrasjes doorbrengen. Maar we doen toch nog eens een poging. En aangezien we de saisonstijl ideaal vinden als dorstlesser in deze hitte is het hoog tijd om er nog eens eentje de revue te laten passeren.

Artikelen

Hoppa Hontas

Met die nazomer die een tropische zomer werd hebben we in significante mate meer zin in proeven dan in de proefnotities posten. Maar nu het eindelijk iets frisser wordt vliegen we er weer in. Met iets dat behoorlijk hielp om die hitte door te komen. Gehopt, blond, zou het een IPA kunnen zijn?

Lees meer: Hoppa Hontas

PLG_CONTENT_CEDDISQUSCOMMENTS_ADD_COMMENTS

Viven bruin

De laatste tijd houden we ons vooral bezig met de complexere biersoorten zoals IPA en imperial stout. Hoog tijd om nog eens een 'gewone' bruine onder de loupe te nemen. Alhoewel, aangezien hij gemaakt is door Viven valt het af te wachten of hij wel zo 'gewoontjes' is ...

Lees meer: Viven bruin

PLG_CONTENT_CEDDISQUSCOMMENTS_ADD_COMMENTS
PLG_CONTENT_CEDDISQUSCOMMENTS_ADD_COMMENTS

Silly Saison

Eigenlijk is het veel te heet om te bloggen, je kan beter je tijd op de terrasjes doorbrengen. Maar we doen toch nog eens een poging. En aangezien we de saisonstijl ideaal vinden als dorstlesser in deze hitte is het hoog tijd om er nog eens eentje de revue te laten passeren.

Lees meer: Silly Saison

PLG_CONTENT_CEDDISQUSCOMMENTS_ADD_COMMENTS

Gulden spoor Ipa

U heeft een tijdje niks van ons gehoord. Dat zit zo: wij hebben ook nood aan vakantie. Het goeie nieuws is dat we tijdens die vakantie niet gestop zijn met proeven, enkel met posten. Veel leuke nieuwe zaken leren kennen. Zoals onder meer deze, en ja het is alweer een IPA. We kunnen het niet laten.

Lees meer: Gulden spoor Ipa

PLG_CONTENT_CEDDISQUSCOMMENTS_ADD_COMMENTS
PLG_CONTENT_CEDDISQUSCOMMENTS_ADD_COMMENTS

Leffe royale cascade IPA

De IPA rage is ook de grote jongens van Interbrew niet ontgaan, eigenlijk de hele craft rage niet. Dus proberen ze met hun luxe Leffe Royale reeks op de trends in te spelen. Vraag is natuurlijk maar of ze daarin kunnen slagen, gezien de productiemethodes en filosofie van het bedrijf. Aan de marketing boys en ontwerpers zal het alvast niet liggen ...

Lees meer: Leffe royale cascade IPA

PLG_CONTENT_CEDDISQUSCOMMENTS_ADD_COMMENTS

Saison Voisin Ambrée

Voor er pils was, was er saison. Een bier dat veelal werd geschonken om de dorst te lessen van seizoensarbeiders op het platteland. Je verwacht dus een dorstlesser. We zijn steeds meer fan van saison en vragen ons soms af hoe zoiets banaals als een pils dit ooit heeft kunnen verdringen ...

Lees meer: Saison Voisin Ambrée

PLG_CONTENT_CEDDISQUSCOMMENTS_ADD_COMMENTS

Prearis Quadrocinno 2015

In donkere bieren proef je al eens hints van mokka en koffie. Bij de Vliegende Paard brouwers (what's in a name) besloten ze om daarin een stapje verder te gaan en een bier te brouwen op basis van onder meer koffie. Meer bepaald uit Costa Rica. Benieuwd of we hier ook koffie in proeven ...

Lees meer: Prearis Quadrocinno 2015

PLG_CONTENT_CEDDISQUSCOMMENTS_ADD_COMMENTS

Aestatis

Je hebt lelijke labels, je hebt spuuglelijke labels. En dan heb je nog dit label: afgrijselijk en vol beginnersfouten. Het soort label waarvoor ik als leerkracht grafisch ontwerp waarschijnlijk een leerling back to the drawing board zou sturen. Maar omdat je nooit een boek mag beoordelen op de cover gaan we dit toch proeven, want van de struise brouwers kwamen we al behoorlijk wat lekkers tegen.

Lees meer: Aestatis

PLG_CONTENT_CEDDISQUSCOMMENTS_ADD_COMMENTS