Forest Dry Gin!

Gin ur way is trots u te kunnen melden dat ze de kans gekregen hebben om in avant première de Forest gin te mogen proeven.

De Forest gin is het geesteskindje van Jurgen Lijcops, Jurgen is de eigenaar van het restaurant The Glorius in Antwerpen en tevens groot gin tonic liefhebber.
Het is vanuit deze passie dat Jurgen het idee opgevat heeft om een ultra premium gin op de markt te brengen.

Ja je leest het goed een ultra premium gin.
Nu hoor ik jullie al denken waarom zou deze gin Ultra premium zijn.

Wel de manier van werken om deze Forest gin te creëren is totaal out of the box in vergelijking met andere producenten.

Als ze bij vele andere gin merken werken met aangekochte essences om hun gin een bepaalde smaak en/of geur te geven, gaan ze bij Forest gin deze zelf maken op basis van natuurlijke producten die ze zelf oogsten.

De aangekochte essences worden dikwijls in poedervorm toegevoegd aan de basis spirit om zo hun smaak te geven aan de gin.

Bij Forest maken ze ze zelf doormiddel van distillatie en worden ze daarna mooi in hun gin geblend.

Bijvoorbeeld: in de Autumn versie zit er peer in als botanical.
Wel deze botanical wordt verkregen door verse peren te distilleren zodanig dat ze enkel nog een vloeibare essence overhouden.

Om de winter versie te maken gebruiken ze 30 kg Verse jeneverbessen op 1000 l spirit.
Al de gebruikte botanicals zijn vers en eco gecertificeerd, de kruiden komen van hun eigen domein. De gebruikte specerijen uiteraard niet.

Dit proces gaan ze voor elke botanical herhalen, na dit proces worden al deze essences dan mooi geblend tot 1 geheel waarna de gin een aantal dagen (weken) te rusten gelegd wordt om mooi 1 geheel te vormen.

Dus al deze factoren maakt dat we echt kunnen spreken van een Ultra Premium Belgische Gin!
Antwerpenaars durven nogal eens hoog van hunne toren blazen om te zeggen dat Antwerpen de STAD is en de rest Parking , ik ben het daar zeker nooit mee eens maar op gebied van deze Forest Dry Gin komen ze er toch wel kort in de buurt. Vertel het hun wel niet aub of ze voelen zich nog beter.

Voor de tasting notes ga ik nog even geduld moeten vragen aan jullie want op dit moment zit ik met een zware verkoudheid en hierdoor zijn mijn geur en smaak voor 50% beperkt en kan ik geen juiste tastingnotes maken. Maar zodra ik verlost ben van deze hardnekkige bacillen kom ik terug bij jullie met exacte tasting notes en een perfecte gin tonic.

Voor nu kan ik enkel maar als raad geven ga zo snel mogelijk na 15 januari naar uw dranken handelaar en koop u van elk een flesje want ze zijn beide TOP!

comments powered by Disqus