Gin ur way but the right way ...

Lieve lezers en gin liefhebbers er moet mij iets van het hart!
Ik ben teleurgesteld en tegelijkertijd boos op sommige van jullie.

Waarom?

Wel de laatste tijd krijg ik steeds meer en meer foto's te zien van gin liefhebbers/gin bars die een schande zijn voor het product!
Ik bedoel daarmee dat er steeds overdreven wordt met de garnituren en zelfs compleet verkeerde gebruikt worden.
Over de keuze van de garnituren kan ik nog enigszins begrijpen dat er verkeerde genomen worden, maar over de hoeveelheid niet!

Dus nog even de belangrijkste regels op een rijtje.
Gebruik steeds garnituren die reeds als botanicals gebruikt zijn in de gin ( indien je niet weet welke , daarvoor bestaat deze blog).
En dan de belangrijkste regel hou de garnituren STEEDS SUBTIEL!
Met subtiel bedoel ik dan dat het geen soep of gingria mag worden.
Trop is teveel en teveel is trop!

Ik heb ook 3 regels die je best onthoudt.
De eerste is , vul uw glas steeds volledig met ijs, hoe meer ijs hoe minder snel het smelt.

Ten tweede ,komkommer doe je in uw sla en eet je op , dit hoort niet thuis in een gin tonic, zelfs niet in een Hendrick's gin hier gebruik je best roze blaadjes. De aroma's van komkommer overheersen alle andere smaken.

Ten derde ,nooit gin tonic drinken zonder mij uit te nodigen.

De Belgian gin club heeft een mooi filmpje on line geplaatst van hoe je best een gin tonic maakt.

Hopelijk maken jullie mij in de toekomst terug blij en fier met jullie perfect gemaakte gin tonic.

{youtube}oYD5Sdy5dLY|600|450|0{/youtube}

comments powered by Disqus