Arran 8 Y v. 2006 Gordon & McPhail

De whisky: Arran 8 Y vintage 2006
Uitgebracht door: Gordon & McPhiail Connoisseurs choice.
Jaar op fles: 2015
Alcoholpercentage: 46 %

Samen voor u geproefd door Dave en J├╝rgen

Neus:
Fruitella, malt, gommuisjes, bladerdeeg, peer, vanille, eucalyptus

Smaak:
Rook, peper, fruitella, vanille, banaan, aardbei, jamachtig mondgevoel

Nadronk:
Aardbei, jam, peper, rook, vanille, banaan en cornflakes.

Opmerkingen:
Best lekker en fruitig, met duidelijke graantoetsen nog van de spirit. Degelijk en zomers, maar er zijn betere Arran opties. Ook voor die prijs.

We zijn fan van Arran, de laatste tijd vooral door hun (voor hun doen) oude expressies. Toch eens interessant dus om te zien of de nieuwere spirit ook nog zo goed is, en wat een ander er mee aan vangt aangezien Gordon & McPhail zijn eigen rijping verzorgt.

Over de spirit maken we ons weinig zorgen. Sterker nog, net door de jonge leeftijd proeven we nog behoorlijk het karakter van de spirit op zich. Maar daar wringt ook een beetje het schoentje want we begrijpen niet echt waarom dit geen paar jaar extra kreeg. De whisky is lekker maar heeft een 'nog niet helemaal klaar' gevoel. Zelfs tegenover de standaard 10 jaar official is dat duidelijk merkbaar, what a difference 2 years can make ...

We snappen dat een onafhankelijke bottelaar al eens uit de band moet springen tegen de officials, en dat dit met de variatie die Arran zelf op de markt brengt niet echt makkelijk is, maar hier hadden we graag toch nog een paar jaar extra gezien.

Doet ons denken aan:
Dean Charles Chapman: Goeie gast met veel potentieel, maar veel te snel King Tommen geworden :p

Meer over Arran

comments powered by Disqus