Nieuws update 14 september 2015

Glenfiddich komt met een nieuwe NAS op de markt. Normaal gezien zwijgen we als vermoord over NAS Single Malt maar hier zijn we toch benieuwd naar. De whisky is namelijk geinspireerd zoals dat heet op de originele ‘pure malt’ waarmee William Grant & Sons in 1963 de geschiedenis van de Whisky voor altijd zou veranderen. Het goedje wordt ‘original’ genoemd maar uiteraard stellen we ons daar vragen bij: het blijft een recreatie met de huidige middellen. We maken ons immers sterk dat men niet met de installatie en graansoorten van die tijd zal werken.

Volgens experts heeft de rijping in de ruimte wel degelijk een duidelijke invloed op de smaak van Ardbeg. De onderzoekers suggereren dan ook maar ineens om verder onderzoek te doen naar de invloed van de ruimte en gewichtloosheid op verschillende rijpingsprocessen en voedselproducties allerhande. Ongetwijfeld heeft dit niks te maken met werkzekerheid en hoeveel ze voor die onzin betaald worden. Zeker is één ding: voor Ardbeg zal je behoorlijk veel blijven betalen.

Edinburgh krijgt na 90 jaar terug een single malt distileerderij, genaamd Holyrood Park Distillery. Sterke man hierachter is David Robertson, in het verleden onder meer master distiller van Macallan. Uiteraard is in toeristische hotspot niet alleen de whisky zelf belangrijk, maar ook de visitor’s experience. Het is dan ook geen verrassing dat in de persaankondiging ook dit aspect van het project wordt uitgelicht.

comments powered by Disqus