Nieuws update 21 september 2015

The Famous Grouse gaat één van zijn bekenste whisky’s een volledige facelift geven. The Black Grouse zal voortaan luisteren naar de naam ‘The Famous Grouse Smoky Black’. Alsof we nog niet wisten dat dit de versie met wat meer rook en peat was. Volgens de opperganzen past dit in een poging om zich nog meer te richten op premium blends en is het ook de bedoeling dat klanten hun perceptie van blends in vraag gaan stellen. Wij stellen ons vooral de vraag waarom een gevestigde naam toch een rebrand nodig heeft.

De queen van Engeland haarzelve veilt 2 flessen bowmore 1980 uit haar eigen kelder voor het goede doel. Het gaat om een speciale botteling, namelijk ‘the queens cask’ welk door de distillery aan hare majesteit werd geschonken. De flessen worden zelden verkocht (maar af en toe wel weggegeven door het koningshuis). Men verwacht dat deze zo’n 65.000 pond gaan opleveren. Per Stuk. Daar kopen we toch al een aardig aantal flessen véél betere bowmore jaren 60 voor …

Meer noemenswaardig nieuws viel er deze week niet echt te rapen. Toch niet dat we al mogen verklappen, want we hoorden wel nog wat vertrouwelijke informatie, maar daarover hopelijk snel meer.

comments powered by Disqus