Nieuws update 11 oktober 2015

Motörhead heeft zijn eigen whisky uitgebracht. Nu ja, eigen whisky: de single malt werd geproduceerd in samenwerking met MackMyra distillery. Vikings dus. Lemmy ziet er wel wat uit als een viking, al is het deze dagen eerder een frele viking. Volgens drummer Mikkey Dee waren alle bandleden betrokken bij de ontwikkeling van de whisky. En volgens Lemmy maakt af en toe een dram Motörhead single malt het leven minder pijnlijk. That’s the way I like it baby I don’t want to live forever.

Bladnoch is tegenwoordig eigendom van een Aussie, een zekere David Prior. (Wil dat zeggen dat het nu een priorij is ?). De brave man heeft alvast straffe plannen: hij wil de productie snel verdubbelen en plant ook de lancering van een nieuwe blend, genaamd Pure Scot. We mogen ook een herlancering en herwaardering verwachten van de single malt met een nieuwe core range.

Het eindejaar komt er aan, dus is het weer tijd voor de meest geliefde (Malt Whisky Yearbook) en meest omstreden (Jim Murray’s whisky Bible) whiskypublicaties van het jaar. De eerste is een aanrader. De tweede wordt enkel nog serieus genomen door de niet kenners (jammer genoeg hoort de ‘normale’ pers daar kennelijk bij) en de vele Sponsors van Murray. Die nu ik er bij nadenk er waarschijnlijk voor zorgen dat de ‘normale’ pers de bible nog serieus neemt.

De Irish Peated single malt van onze eigen Jürgen Vromans (The Whisky Mercenary) voor whiskysite.nl en the single malt whisky shop werd door Serge Valentin uitgeroepen tot zijn favorite recent bottle van de maand September. (Hij gaf ze ook 91 punten). Volgens de betrokken partijen worden de smeekbeden om nog een flesje via mail (al lang uitverkocht) stilaan afgezaagd. Fijn gevoel toch, zo nog 2 flessen in de kast hebben klaarstaan…

comments powered by Disqus