Geïrriteerd & ontgoocheld !

Er moet mij spijtig genoeg iets van het hart.

Onlangs werd ik gecontacteerd door de mensen van de **** en ***** gin, met de vraag of ik hun gins wou reviewen.
Omdat ik geen fan ben van de **** gin heb ik hen dit vriendelijk gemeld en heb er zelfs bijgezegd dat dit voor hen niet interessant was. Daarop stelden ze mij voor om de nieuwe ***** gin te reviewen, die naar hun zeggen veel beter was. Ik stemde in, zij gingen mij een fles opsturen.
Tot hier een mooi verhaal, maar het vervolg is helaas veel minder fraai.
Een paar dagen later kreeg ik opnieuw een mail, deze keer met een toch wel vrij arrogant toontje.
Ik werd gevraagd om de ****** gin niet af te breken zoals ik had gedaan met de ****** gin, want dat hadden ze zo opgevangen. Ik ga hier zeker niet ontkennen dat ik dat ook hier en daar gedaan heb als mijn PERSOONLIJKE mening gevraagd werd, maar als recensent is dit toch wel mijn job denk ik, een artikel heb ik er evenwel niet aan gewijd.
Altijd kom ik eerlijk voor mijn mening uit: als een gin voor MIJ ok is vertel ik dat, als hij voor MIJ slecht is moet ik dat ook durven zeggen. Me dunkt dat dit toch één van de basis redenen is dat jullie mijn blog lezen.
Om een lang verhaal kort te maken: na een beetje over en weer gemail heb ik er op aangedrongen om mij géén fles op te sturen omdat ik intussen beslist had om hem niet te reviewen, wat door de andere partij nogal voorspelbaar “kinderachtig” werd bevonden.

De weinig fraaie bewijzen hiervan heb ik als schermafbeeldingen bewaard maar ga ik hier niet publiceren, hier moeten jullie mij maar op mijn woord geloven. Ik wil ook niet uitweiden over wie het gaat, maar het is helaas niet de eerste keer dat dit gebeurt.
Meer zelfs, er is mij vandaag gemeld dat dezelfde wanpraktijken ook de mensen achter de gintoapp al te beurt zijn gevallen! Sommige producenten durven het zelfs aan om de concurrentie hele lage scores te geven om zo hun rangschikking te beïnvloeden. Onnodig te zeggen dat het corrigeren van dergelijke toestanden voor de ontwikkelaars van de app een hels karwei is!

Wie zijn of haar mening hierover bij mij kwijt wil is van harte welkom!

In de toekomst ga ik zelf een fles kopen van deze gin en er een eerlijk artikel over schrijven. Is hij – zoals gezegd - OK, dan zal ik dit ook zo melden, is hij daarentegen niet OK dan zullen jullie het ook lezen.

Voor de mensen van *****gin heb ik maar één mededeling: ik laat mij NOOIT beïnvloeden!

Aan alle eerlijke producenten kan ik alleen maar zeggen: “dank u!”
Door deze praktijken aan de kaak te stellen zijn de scores van jullie gin nog meer waard en dit was voor mij ook één van de hoofdredenen voor het schrijven van dit artikel! Ik weet natuurlijk dat ik hier geen vrienden mee maak, maar deze praktijken maken het voor mij zó moeilijk dat ik soms geen zin meer heb om er nog mee door te gaan. Gelukkig geven jullie reacties me dan weer de energie om toch verder te doen!

comments powered by Disqus