Silver Seal Barbados 10 Y v 2004 Foursquare

De Rum: Silver Seal Barbados 10 yo

Gedistilleerd: 2004, Foursquare Distillery

Gebotteld: 2014

ABV: 50 %

Silver Seal is het geesteskind van de sympathieke Italiaan Max Righi, vooral gekend voor zijn whiskies. Maar onder het Silver Seal labelde bottelde hij ook heel wat rums, waaronder bvb een fan-tas-tische Caroni.

Deze 10-jarige Bajan rum komt van de Foursquare Distillery.

Neus: ondanks het vrij stevige alcoholpercentage is de neus zacht en aangenaam. Een tropisch vruchtenkorfje, gedomineerd door onrijpe banaantjes. Getoast brood, kruidige aroma’s, café latte en warme vanille. Een rijke, sappige neus die je het water al in de mond doet lopen.

Smaak: Vrij zoet, met ditmaal wel de alcohol die stevig door komt. Cassonadesuiker en zachte melasse. Dit is dan wel een Bajan rum, qua smaak zit hij meer in de Spaanse stijl. Fruitig, maar nogal eentonig en zelfs wat saai. Zoet druivensap (van die goede blauwe druiven uit Overijse!)

Afdronk: Opnieuw redelijk zoet. Maar lang – zeer lang

Kortom: een degelijke rum, alhoewel de smaak niet volledig brengt wat de neus deed vermoeden. En voor die prijs (nog te koop voor €119 – en in Frankrijk zelfs voor €160) zou een 10-jarige rum echt wel top moeten zijn.

Doet denken aan : Fanny Neguisha. In Italië lusten ze er wel pap van, maar nogal duur in ‘onderhoud’ en eerder oppervlakkig

Citizen Cane

comments powered by Disqus