Amrut Portonova

Amrut is een typische hit-or miss distileerder. Er zitten erg lekkere bottelingen tussen, maar ook enkele absolute miskleumen. Het agressief en snelrijpend Indisch Klimaat zal daar allicht wel voor iets tussen zitten. Toen we een sample kregen van deze port finish waren we op zijn minst achterdochtig, op de Talisker Port Ruighe na hadden port finishes ons nog niet echt kunnen overtuigen. Maar we begonnen eraan met een open mindset...

De whisky: Amrut Portonova
Uitgebracht door: Officiële botteling
Jaar op fles: 2015
Alcoholpercentage: 62,1 %

Samen voor u geproefd door Dave, Jürgen en Werner

Neus:
Vanille, porto, muscaatnoot, groene curry, munt, koriander, peper

Smaak:
Groene curry, porto, vanille, peper, koekjes en noten.

Nadronk:
Groene curry, porto, muscaatnoot, vanille, munt, peper en noten.

Opmerkingen:
Niet alledaags! Dat is allicht het eerste wat je denkt bij het overlopen van deze tastenotes. Maar vreemd genoeg werkt het allemaal wonderwel. Het resultaat is een wat aparte maar absoluut aangename en lekkere whisky. Die wel degelijk als whisky smaakt trouwens.

Ook de alcoholsterke is geen probleem en al is de prikkel duidelijk voelbaar, hij is toch perfect zonder water te drinken. Water verandert ook niet zo veel, al wordt hij iets klassieker en 'graniger' met een paar druppels.

Een geslaagde Amrut dus, wat het gemiddelde van de site weer naar omhoog haalt: we zitten nu aan twee goeie en twee slechte. Als iemand ons nog een goeie kan bezorgen: graag. Want we hebben eigenlijk wel sympathie voor de Indiers.

Doet ons denken aan:
Kal Pen: Getalenteerde Indiër

comments powered by Disqus