Barista Chocolate Quad

Toen Brouwerij Van Honsebrouck besloot om hun Kasteelbier Winter seizoenbier te vervangen door iets nieuws, waren ze duidelijk gemotiveerd door de meer en meer geslaagde experimenten van allerlei kleinere brouwerijen en hobbybrouwers uit binnen en buitenland. Een complexe mix met onder meer koffie en chocolade werd gebruikt om dit donker degustatiebier te brouwen.

 

Het Bier: Barista Chocolate Quad
Gebrouwen door: Brouwerij  Van Honsebrouck
Alcoholpercentage: 11 %

Samen voor u geproefd door Dave en Werner

Neus:
Mokka en mokka-ijs. Pure chocola. Café noir koekjes. Banaan, tabak en zout.

Smaak:
Mokka-ijs. Mout, zure appel en banaan.

Nadronk:
Mokka-ijs, zout, pure chocola en banaan.

Opmerkingen:
Een lekker bier met een erg volle smaak en een fantastische neus. Wake up and smell the coffee!.

Als het de bedoeling was om te wedijveren met de betere craft beers dan is de missie zeker geslaagd. Het recept heeft dan ook wel veel elementen: water, gist, kandijsuiker, 4 soorten hops, 3 soorten mout, chocola en koffie.

Het resultaat is een prachtig degustatiebier met een serieuze kick, iets waar we van een mainstream (al is het natuurlijk geen brouwgigant) brouwerij erg blij mee zijn. Meer van dat graag!

 

 

 

comments powered by Disqus