Viven Master IPA

Ons Belgisch bier was altijd top, maar tot een paar jaar geleden bleven we veelal op onze lauweren rusten terwijl men in het buitenland steeds beter werd. Gelukkig zijn onze landgenoten al weer een paar jaar serieus wakker geschud. Dat geeft aanleiding tot oude brouwerijen die nieuwe toppers maken, zoals recent nog de besproken barista. Of ook, en vooral, veel nieuwe brouwers, veelal gestart als hobbybrouwers zoals het nest in Turnhout of brouwerij Viven. Die stuk voor stuk pareltjes brengen.

Het Bier: Viven Master IPA
Gebrouwen door: Brouwerij  Viven
Alcoholpercentage: 8 %

Samen voor u geproefd door Dave en Werner

Neus:
Pompelmoes, passievrucht, ananas, perzik en een bittere ondertoon die het fruit mooi draagt.

Smaak:
Pompelmoes, passievrucht, mango

Nadronk:
Pompelmoes, passievrucht, anaans, perzik, mango en een bittere basis om alles weer mooi te dragen.

Opmerkingen:
Hallo, dit is weer erg lekker. Je zou met het lezen van de tastenotes misschien richting fruitbieren denken a la kriek, maar dat is het zeker niet. Het gaat eerder om subtiele toetsen tropisch fruit die gedragen worden door een bittere basis, niet door de zuurte van lambiek fruitbieren.

Een superlekker bier waar we echt niet genoeg van kunnen krijgen is het gevolg. Een paradepaardje in een overigens algemeen erg sterke lineup van brouwerij viven, die in hun vrij korte bestaan (sinds 1999) een leuke range hebben uitgebouwd waar u beslist nog meer besprekingen van kan verwachten. Wij zijn voorlopig grote fan.

 

 

 

comments powered by Disqus