Golden Tricky

In deze tijd van hobbybrouwers en craft brewers helpen brouwers andere brouwers. Veel hobbybrouwers maken de move van een kleine thuisinstallatie naar een brouwerij (meestal kleinere) waar ze apparatuur huren. Een voorbeeld hiervan is de groei van 't nest, die ondertussen hun eigen brouwerij hebben neergepoot in Turnhout. Verzet maakt momenteel onder meer gebruik van de accomodatie van brouwerij Guldenspoor. Onder meer voor deze IPA met het .. ahem ... 'vet' label.

Het Bier: Golden Tricky
Gebrouwen door: Brouwerij  Verzet ism brouwerij gulden spoor
Alcoholpercentage: 7,5 %

Samen voor u geproefd door Dave en Werner

Neus:
Pompelmoes, appel, limoen, ananas, perzik, hop en een bittere ondertoon

Smaak:
bitter en fruitig: pompelmoes, citroen, hop, perzik. Romig van textuur.

Nadronk:
Pompelmoes, muskaatnoot, perzik en bitter.

Opmerkingen:
Lekker, een leuke balans tussen fruit en bitterheid, en vooral een erg aangename romige textuur. We zijn fans van wat er momenteel allemaal gedaan wordt met IPA (Indian Pale Ale) in onze streken, en dit is er een mooi voorbeeld van. Deze is meer romig dan gemiddeld, en de kruidigheid in de afdronk geeft ook een beetje extra 'umph'.

Het label is van een stijl die we wel meer zien bij hobbybrouwers: een ietwat gekke cartoon. Niks mis mee, maar niet de beste beslissing als je echt commerciëel wil gaan denken. Wat ze van plan zijn, want ondertussen zijn ook de mannen van Verzet hun eigen brouwerij aan het bouwen. Waarschijnlijk mogen we dus ons nog aan een restyling verwachten.

 

 

 

comments powered by Disqus