Cadenhead’s Classic Rum

De vrienden van Cadenhead’s brengen naast lekkere whisky ook wel eens wat rum op de markt. Zo ook hun Classic Rum op 50 abv – origine onbekend. Enfin…niet medegedeeld, maar wel degelijk gekend: het is namelijk eeen blend van Guyana rums (Demerara) tussen de 5 en 7 jaar oud, met soms wat 10 jarige erbij om de consistentie te behouden.

 

De Rum: Cadenhead’s Classic Rum

Origine: Guyana

Gebotteld ca 2015

ABV: 50

Neus: stevige melasse en caramel met een mooi vegetaal aroma, en zelfs een ziltig zeebriesje. Geroosterde pinda en honingbonbons. Na een kwartiertje ‘luchten’ begint het gedroogd fruit een hoofdrol te spelen. Op 50% alcohol zou je denken: een drupke water erbij en alles komt nog mooier open. Helaas geroosterde pindakaas: de rum wordt wel wat zachter, maar nu zeurt er een zurig geurtje op de achtergrond.

Smaak: sterk, pittig alcoholisch, zoet en kruidig tegelijkertijd. Nogal een hevig bazeke! Opnieuw gedroogd fruit en een vleugje tabak – een beetje zoals een sigaar die je na een tijdje opnieuw aansteekt. De paar drupjes water doen nu het fruit mooi naar boven komen, en dempen de kruidigheid. Het hout wordt licht bitter en wat meer prominent

Afdronk: Vrij lange finish, en niet te zoet. Warme houtinvloeden en die typische zwaardere demerarasmaken blijven lang hangen. Rozijntjes, bruine suiker. Hier doet het water geen wonderen: het wordt er allemaal wat vlakker en minder complex door.

Enfin: meer dan degelijke rum voor een aanvaardbare prijs. Go get’em !

Citizen Cane

comments powered by Disqus