D'oude caert tripel

De tripel stijl is één van de hoeksteen stijlen van de Belgische bierbrouwkunst, en een belangrijke reden voor onze reputatie als wereldleider. Binnen deze techniek bestaan uiteraard en gelukkig maar een aantal smaakvariaties die zich meestal ergens bevinden tussen de benchmarks Westmalle tripel (bitter) en Tripel Karmeliet (zoeter). Ertussen wil echter allesbehalve zeggen dat de rest saai wordt, en er kan ook nog wel iets extra's gevonden worden.

Het Bier: D'oude Caert tripel
Gebrouwen door: Brouwerij Oude Caert
Alcoholpercentage: 8 %

Geproefd door Werner, Jürgen en Dave

Neus:
Moutig en fruitig, banaan, hop, cornflakes. Stoffig.

Smaak:
Fruitig en licht bitter, met banaan en appel. Weinig koolzuur, waardoor de smaak eerder zacht wordt.

Nadronk:
Fruitig en licht bitter, banaan, appel en hop.

Opmerkingen:
Aangenaam evenwicht tussen bitter en fruitig. Lekker, maar geen topper. De banaan zorgt voor een persoonlijk toetsje. Het lage koolzuurgehalte is ongetwijfeld niet voor iedereen: sommigen willen meer punch en vinden dit te flauw, anderen houden dan weer van het zachte karakter. Wij zullen hier in elk geval geen nee tegen zeggen, maar of we er nu ineens een bak van zullen kopen is een andere vraag.

Ach, als kempenzonen zijn we natuurlijk verwend met de steeds alom aanwezige Westmalle. Die in onze regio trouwens nog spotgoedkoop is in vergelijking met de andere echte trappisten (amper een euro per flesje in de supermarkt of drankspeciaalzaak).

En wat de Oude Caert betreft, we moeten toch ook eens hun tripel hop te pakken krijgen. Want dat deze hobbybrouwers uit Brasschaat de passie te pakken hebben is duidelijk ...

 

comments powered by Disqus