Vale Verde Extra Premium

Vale Verde is een buitenbeentje in menig opzicht. De cachaça wordt gedestilleerd in een ecologisch park, en de opbrengst van de verkoop vloeit terug naar dat park. De productie is volledig natuurlijk en duurzaam. Daarnaast gebruikt Vale Verde als enige producent van cachaça een methode waarbij de spirit na destillatie wordt gefilterd door houtskool van harsrijk naaldhout. Vale Verde werd verscheidene keren door de fijne mensen van Playboy verkozen tot beste cachaça. Terecht of niet? Let’s find out!

 

De Cachaça : Vale Verde Extra Premium
Origine: Betim – Minas Gerais
Gedestilleerd: 2012 – pot still
Gebotteld : 2015
Rijping: eikenhout, ex-bourbon casks
Abv: 40

Neus: zoals zo vaak bij cachaça is het vegetale, het suikerrietsap, zeer aanwezig in de neus. Maar deze extra premium cachaça (dat wil zeggen dat alle cachaça in de fles minstens drie jaar oud is) is best wel elegant. Gedroogd fruit en fijn hout gaan samen met vanille en getoast brood.

Smaak: aangenaam en elegant, zeer consistent met de neus. Suikerriet, vanille, geroosterde granen, fijn hout. Maar ook opvallend fris (door de filtering door het houtskool?).

Dit is misschien niet dé meest rijke, dé meest complexe cachaça; maar hij is zéér gevaarlijk drinkbaar. Te elegant voor een caipirinha (niet vegetaal genoeg), maar niemand die daar om maalt als je dit spul puur proeft. Dit is mijlen ver verwijderd van industriële rommel genre Pitu, 51, Sagitiba en meer van dat brouwsel.

Afdronk: opnieuw volledig in lijn met smaak en geur. Mediumlang, en dat is dan misschien ook het enige minpuntje.

Richtprijs: 40-45 euro

Notes door Citizen Cane

comments powered by Disqus