Vraag van de week aflevering 1 deel 2

Voor de tweede aflevering van vraag 1 zochten we een vaste klant op van zowat elk whiskyfestival in België en randgemeentes. Michel haalde al whisky passion met zijn imposante verzameling whisky en is een graag geziene gast op vele tastings, festivals en zowat alles wat met whisky te maken heeft.

 

De vraag: "Welke minder bekende whisky distileerderij wil je graag aan iedereen aanbevelen en waarom?"

Antwoord van Michel Mykytiuk, gekend whiskyverzamelaar en Compas Box fanaat. Zit ook al eens op een motor.

De distilleerderij die ik sinds kort "ontdekt" heb is Wolfburn.

Mijn interesse werd aangewakkerd door het enthousiasme van Eric Vermeire over deze nieuwe distilleerderij die toen, een klein jaartje geleden, nog geen age legal whisky had.

Nadat ik Andrew van de Wolfburn distilleerderij had ontmoet op de beurs in Parijs, die me het hele verhaal deed en mij van de New make tot de 18 maanden "oude" spirit had laten proeven,
was ik dan ook gewonnen voor deze nieuweling.
Het was een prachtig verhaal en de smaken waren bijna fenomenaal, waardoor je ging hunkeren naar hun eerste officiële whisky botteling.

Nu het zover is, ben ik dan ook niet ontgoocheld, hij bevestigd zonder meer, maar eerder nog nieuwsgieriger naar de volgende bottelingen in de komende jaren.

Wat ook interessant is voor iemand die wat later met whisky is begonnen en dus niet de gouden jaren bewust heeft meegemaakt,
is het feit dat je een mooie collectie kan beginnen aan "normale" prijzen.

Daarom een aanrader voor iedere whisky liefhebber, zowel beginners als gevorderde.
 
Lees ook nog eens aflevering 1 na met Mark Dermul en kijk alvast uit naar het slot van deze eerste trilogie met Jan Vissers.