Vraag van de week aflevering 1 deel 3

Een trilogie afsluiten doe je met een sterke finisher, zeker je allereerste. Jan Vissers van de Single Malt Whisky Shop staat dan ook bekend als een uitstekende afsluiter ... vooral van tastings en dlt's allerhande die al eens op een leuke manier uit de hand kunnen lopen. Zo hebben we ondanks nog geleerd dat je van Turnhout ook over Lille naar Westerlo kan rijden, maar dit geheel ter zijde ...

De vraag: "Welke minder bekende whisky distileerderij wil je graag aan iedereen aanbevelen en waarom?"

Antwoord van Jan Vissers, eigenaar van de Single Malt Whisky Shop in Zammel, en bezieler van onder meer de Italian Cars Whisky serie.

 

Toch wel een moeilijke vraag, want het zijn meestal bepaalde bottelingen die het tem doen. Ik heb bv onlangs een schitterende jonge mortlach geproefd, die enorm fris fruitig was en die staat nu niet direct synoniem met deze distillery.

 

Zo kan ik vele voorbeelden aanhalen. Maar om dan toch 1 distillery te noemen, dan ga ik met veel plezier voor spiksplinternieuwe Harris Distillery op ... Isle of Harris!!

 

Ze noemen zich de social distillery, een naam die ze zeker verdienen. We zijn daar vorig jaar op bezoek geweest toen het nog in opbouw was. Onze mond viel open van verbazing, en niet alleen bij het zien van deze schitterende locatie maar vooral bij het aanhoren van het verhaal achter deze nieuwkomer.

 

Geloof me vrij, deze wil je nauwlettend in de gaten houden!

 

Zo, dat was het voor aflevering één. Maar kijk alvast uit naar de volgende afleveren, dan komen er weer drie prominente liefhebbers aan bod!