Aestatis

Je hebt lelijke labels, je hebt spuuglelijke labels. En dan heb je nog dit label: afgrijselijk en vol beginnersfouten. Het soort label waarvoor ik als leerkracht grafisch ontwerp waarschijnlijk een leerling back to the drawing board zou sturen. Maar omdat je nooit een boek mag beoordelen op de cover gaan we dit toch proeven, want van de struise brouwers kwamen we al behoorlijk wat lekkers tegen.

Het Bier: Aestatis
Gebrouwen door: Struise Brouwers
Alcoholpercentage: 11 %

Geproefd door Werner en Dave, met een gastoptreden van Nick

Neus:
Kruidnagel, sinaas, banaan, hop, zeste, rozijn, noten, licht zurig.

Smaak:
Bitter, koffie, hop, drop en sinaaszeste.

Nadronk:
Bitter en drogend, sinaaszeste, koffie, drup, sinaas

Opmerkingen:
Dit is bijna even lekker dan het label lelijk is! Erg mooie balans, bitter en fruitig en met veel diepgang. En de nodige 'umph' natuurlijk op 11%.

Moeilijk om het te catalogeren ook. Op kleur zou je 'amber' denken, maar dat is het zeker niet. Op het net kwam ik ook 'saison' tegen als benaming, maar dat slaat de bal al helemaal mis op 11%. Al snap ik voor een stukje wel de connectie met de bitterheid en zeste.

Het heeft ook wel wat elementen van IPA, alweer zonder IPA te zijn. Er zit zeker genoeg hop in natuurlijk, dus helemaal onlogisch is het niet.

Och kijk, op het label lezen we op de rechtse, bijna onleesbare letters na onze ogen pijn gedaan te hebben dat het om een 'imperial saison' zou gaan. Nog nooit van gehoord, maar het houdt wel steek.

Laten we het er maar op houden dat dit een speciaal en lekker bier is dat dringend nood heeft aan een grafische makeover.

 

comments powered by Disqus