Vraag van de week aflevering 3 deel 1

Na twee weken whisky vonden we het hoog tijd om een vraag van de week over bier te presenteren. Het weer zal er uiteraard niet vreemd aan zijn. De spits wordt afgebeten door Mark Moonen, uitbater van biercafé De Penge (De Penge) in Turnhout. Mark maakt er een punt van een ongewone bierkaart te presenteren met bovendien elke week een resem aan prachtige nieuwe suggesties.

De vraag: "Wat is je favoriete bierstijl en waarom?"

Antwoord van Marc Moonen, uitbater van de Penge in Turnhout en gepassioneerd over bier.

Mijn persoonlijke bierstijl is de laatste jaren wat veranderd de reden daarvoor zal wel zijn dat ik ook zo een groot assortiment ben tegen gekomen en geproefd heb. Ik herinner me nog 10 jaar geleden was ik echt fan van blond en fruitig en zoals als bij de meeste mensen veranderd je smaak naar gelang je ouder word, dus bij mij ook.
 
Nu vooral de laatste jaren ben ik echt wel voor de gehopte bieren. Sommige mensen zeggen soms wel eens overhopt maar dat is natuurlijk smaak en die is voor de meeste anders . Dus voorkeur gaat nu uit naar de gehopte bieren.
 
Als het gaat over de kunst van het bier maken is er in Belgie maar 1 stijl denk ik en dat is spontane gisting ! Is trouwens een zeer interessante stijl van bier maken vind ik mogen we in belgie heel trots op zijn en daarom terecht dat oude geuze beschermd is .

Een leuke inkomer, en we horen het hem zo zeggen aan de toog! Deze week mag je ook nog bijdrages verwachten van Pieter Sap en Guy Verbunt.