Michter's Small Batch L14H489

Het is al weer even geleden dat we nog een Bourbon de revue lieten passeren. Eigenlijk niet zo tof van ons, want de Amerikaantjes maken echt wel een aantal erg leuke drams tegenwoordig. Michters wordt tegenwoodig gemaakt door Willet Distillery, maar is genoemd naar een distillery die al een hele tijd geleden ter ziele is gegaan. Amerikanen doen minder moeilijk over namen van closed stills kennelijk ...

De whisky: Michters Small Batch L14H489
Uitgebracht door: Willet Distillery for Chatham Imports.
Jaar op fles: 2013
Alcoholpercentage: 45,7 %

Samen voor u geproefd door Dave, J├╝rgen en Werner

Neus:
Zout, chocola, mais, was, pritt lijm en florale toetsen.

Smaak:
Sinaas, mais, zout, pure chocola, vanille, saffraan, gom (postzegellijm)

Nadronk:
Muscaatnoot, pepers, zout, vanille, saffraan, grassig, bitter en drogend.

Opmerkingen:
Een erg leuke dram met de nodige diepgang, en zeker ook de nodige punch. Complex, zonder te verliezen wat je van een bourbon verwacht, je kan je er zo Marchall Raylan Givens bijdenken. (Goh wat missen we Justified). Water zouden we er niet bijdoen, heeft hij ook absoluut niet nodig want ondanks alle karakter loopt hij aangenaam en vlot binnen.

We lazen ergens dat dit de 'poor man's pappy' zou moeten zijn. Dat vinden we niet helemaal klopen, er is toch een ander profiel. Maar lekker is het zeker, en een absolute aanrader. Bovendien redelijk betaalbaar, vooral als je iemand kent die regelmatig in de states moet wezen.

Doet ons denken aan:
David Labrava: Amerikaan met karakter.

comments powered by Disqus