Aberlour 10 Y ob

De whisky: Aberlour 10 Y
Uitgebracht door: Officiële bottling
Jaar op fles: 2011
Alcoholpercentage: 40%

Neus:
Werner en Dave zijn het eens over: Sherry, walnoot, pinda, sinaas, honing, sinaasschil, na water gaat de honing de hoogte in maar krijgt de geur een onaangename mufheid.
Extra's Werner: appel
Extra's Dave:

Smaak:
Werner en Dave zijn het eens over: zacht, sherry, gerst, zoet maar toch bittere noot, weer die sinaasappelschil
Extra's Werner:  karamel
Extra's Dave:

Nadronk:
Werner en Dave zijn het eens over: walnoten, gesuikerde sinaas, sinaasappelschil, eerder kort
Extra's Werner:  Tanine
Extra's Dave: Beetje peper

Opmerkingen:
Geen rampzalige whisky en nuttig voor beginners, maar de sinaasschil zorgt toch te veel voor een ofnote. Normaal zijn we voorstanders van water bij te voegen maar bij deze malt raden we dit ten sterkste af.

Doet ons denken aan:
Robin Beck: One hit wonder ...

 

comments powered by Disqus