Brouwerij Boon breidt fors uit.

Op de site van brouwerij Boon is de bouw van de nieuwe lambiekbrouwerij zo goed als klaar klaar.De capaciteit wordt zo maar even 2,5 keer zo groot. De uitbreiding was nodig om aan de enorme vraag naar geuze en kriek boon te kunnen voldoen. Er moest immers al jaren gebruik gemaakt worden van reserves en bovendien werden steeds meer orders noodgedwongen geweigerd. Met de toenemende vraag in binnen- en buitenland bleek dit onhoudbaar.

 

Volgens Frank Boon werden de hoogtechnologische middelen bovengehaald om gecombineerd te worden met de artisanale methode die men blijft hanteren. Maar artisanaal wil niet zeggen dat het materiaal niet in orde moet zijn, en traditie kan volgens Boon perfect samengaan met modern.

De nieuwe brouwzaal met de grote brouwketels in roestvrij staal is nu ook zichtbaar dankzij grote ramen langs de straatkant. Beslist een bezoek waard voor de bierliefhebber.

comments powered by Disqus