Savana 40° intense blanc

De Rum: Savana 40° intense blanc

Afkomstig uit: Ile de réunion

Neus: bloemig geparfumeerd, zonder dat typisch weeë dat je in rhums agricole terug vindt.  Bananenlikeur met een vleugje kokosnoot, wat witte peper en nootmuskaat. Zeer elegant !

Smaak: Suikerriet, maar dan heel fijn en geraffineerd. Zachte rum, zonder enige alcohol-bite. Het ‘intense’ uit de naam laat zich wat raden: dit is eerder verfijnd en zelfs een beetje ijl. Het heeft wel wat van een verfijnde likeur, met opnieuw wat banaan en zelfs een vleugje kers in de smaak.

Finish: eerder langs de korte kant, met opnieuw een verfijnde zoetigheid. Retro-olfactorisch komt ook de vanille zijn duit in het zakje doen.

Rond 1948 richt een zekere Emile Hugot op het Franse eiland Réunion de  “Distillerie de Savanna” op. De distilleerderij produceert, volledig in de Franse traditie, rhum agricole: rum gemaakt van het vers geperste suikerriet sap; maar ook rhum traditionel, gemaakt  van de melasse. Beiden worden gedestilleerd in kolomstills.  De jaarlijkse productie van zowat 300.000 liter rijpt voornamelijk op vaten van Limousin- en Allier eik (Quercus Robur en Quercus Sessilis voor de kenners onder U).

Wij (be)proefden voor U de Savanna Intense; een rhum blanc traditionel op basis van melasse. Het is een jonge rum die niet op eiken vaten werd gelagerd, doch enkel op inox cuves.

comments powered by Disqus