Delhaize stapelt de flaters op in hun online 'whisky academy'

Delhaize lanceerde onlangs een nieuwe whiskysectie op hun website. Lovenswaardig, maar de informatie erop staat zo vol flaters dat ze promt een plaag van lachkrampen veroorzaakten bij whiskykenners in ons land.

Op het gedrocht, dat je kan vinden op http://nl.delhaizewineworld.com/distilleerkolf worden de onwaarheden aan een tempo van 200 km/uur op de lezer losgelaten.

Wist je bijvoorbeeld dat in Schotland de mout steeds wordt gedroogd boven een turfvuur, en in Ierland in een oven? Of dat Schotten steeds 2 maal distilleren en Ieren steeds 3 maal? (Auchentoshan? Cooley?) Of dat whisky steeds tussen de 3 en 30 jaar op eiken vaten wordt gerijpt? We zullen dan maar onze Strathisla 41 Y vintage 1970 in de gootsteen gieten zeker?

Nog erger is dat de kop en staart van het distillaat kennelijk wordt gebruikt om in blends te kappen ... fouter kan je echt niet zijn. En zo gaat het nog wel even verder ...

Nee, Delhaize slaat een aantal flaters van formaat. Tot hilariteit van de kenners in ons land.

comments powered by Disqus