Bier

PLG_CONTENT_CEDDISQUSCOMMENTS_ADD_COMMENTS

Leffe royale cascade IPA

De IPA rage is ook de grote jongens van Interbrew niet ontgaan, eigenlijk de hele craft rage niet. Dus proberen ze met hun luxe Leffe Royale reeks op de trends in te spelen. Vraag is natuurlijk maar of ze daarin kunnen slagen, gezien de productiemethodes en filosofie van het bedrijf. Aan de marketing boys en ontwerpers zal het alvast niet liggen ...

Lees meer: Leffe royale cascade IPA

PLG_CONTENT_CEDDISQUSCOMMENTS_ADD_COMMENTS

Saison Voisin Ambrée

Voor er pils was, was er saison. Een bier dat veelal werd geschonken om de dorst te lessen van seizoensarbeiders op het platteland. Je verwacht dus een dorstlesser. We zijn steeds meer fan van saison en vragen ons soms af hoe zoiets banaals als een pils dit ooit heeft kunnen verdringen ...

Lees meer: Saison Voisin Ambrée

PLG_CONTENT_CEDDISQUSCOMMENTS_ADD_COMMENTS

Prearis Quadrocinno 2015

In donkere bieren proef je al eens hints van mokka en koffie. Bij de Vliegende Paard brouwers (what's in a name) besloten ze om daarin een stapje verder te gaan en een bier te brouwen op basis van onder meer koffie. Meer bepaald uit Costa Rica. Benieuwd of we hier ook koffie in proeven ...

Lees meer: Prearis Quadrocinno 2015

PLG_CONTENT_CEDDISQUSCOMMENTS_ADD_COMMENTS

Aestatis

Je hebt lelijke labels, je hebt spuuglelijke labels. En dan heb je nog dit label: afgrijselijk en vol beginnersfouten. Het soort label waarvoor ik als leerkracht grafisch ontwerp waarschijnlijk een leerling back to the drawing board zou sturen. Maar omdat je nooit een boek mag beoordelen op de cover gaan we dit toch proeven, want van de struise brouwers kwamen we al behoorlijk wat lekkers tegen.

Lees meer: Aestatis

PLG_CONTENT_CEDDISQUSCOMMENTS_ADD_COMMENTS

Paljas IPA

Je zou denken dat we zo stilaan genoeg krijgen van de golf aan IPA- bieren. Niet dus, want we houden toevallig erg veel van de stijl en welke mogelijkheden brouwers er mee hebben. Wees gerust, we proeven echt nog wel wat anders ook, maar de laatste Indian Pale Ale heb je toch ook nog niet zien passeren.

Lees meer: Paljas IPA

PLG_CONTENT_CEDDISQUSCOMMENTS_ADD_COMMENTS

D'oude caert tripel

De tripel stijl is één van de hoeksteen stijlen van de Belgische bierbrouwkunst, en een belangrijke reden voor onze reputatie als wereldleider. Binnen deze techniek bestaan uiteraard en gelukkig maar een aantal smaakvariaties die zich meestal ergens bevinden tussen de benchmarks Westmalle tripel (bitter) en Tripel Karmeliet (zoeter). Ertussen wil echter allesbehalve zeggen dat de rest saai wordt, en er kan ook nog wel iets extra's gevonden worden.

Lees meer: D'oude caert tripel

PLG_CONTENT_CEDDISQUSCOMMENTS_ADD_COMMENTS

Pannepot 2015

Veel brouwerijen doen alsof het jaartal niks uitmaakt. En eerlijk is eerlijk, er wordt meestal wel een vrij consistente smaak bereikt. Al kunnen we natuurlijk moeilijk vergelijken: bier is niet zo houdbaar als bijvoorbeeld whisky en als het al wat langer bewaart evolueert het ook in de fles.
Anyway, de specialere bieren durven al wel eens een vintage hebben: en dat geeft de brouwers ook wat meer ruimte voor variatie. De pannepot is daarvan een uitstekend voorbeeld.

Lees meer: Pannepot 2015

PLG_CONTENT_CEDDISQUSCOMMENTS_ADD_COMMENTS

Saint-Martin Cuvée de Noel

Onze proefnotities komen niet altijd in volgorde van proeven op de site. Dit heeft uiteraard alles te maken met een geniale marktgevoelige strategie, en totaal niet met de zogenaamd slordige manier van notities bewaren. Het beste voorbeeld van geniale marketing is het bespreken van een kerstbier nu het eindelijk wat fatsoenlijk lenteweer wordt.

Lees meer: Saint-Martin Cuvée de Noel

PLG_CONTENT_CEDDISQUSCOMMENTS_ADD_COMMENTS

Orval

We proeven heel wat bier voor deze website. De meeste zijn eerder te catalogeren onder de noemer 'speciale, kleinere edities'. Terecht, want er worden erg veel leuke zaken gemaakt door de kleine ambachtelijke brouwerijen en hobbybrouwers. En ook van de meer mainstream brouwerijen pikken we er graag de 'speciallekes' uit. Maar zo zouden we de klassiekers durven vergeten. Jammer, want die klassiekers hebben wel voor onze Belgische reputatie gezorgd en zijn klassiekers voor een reden. Zo stelden we zelf tot onze verbazing vast dat we nog geen proefnotities hadden gemaakt voor Orval.

Lees meer: Orval

PLG_CONTENT_CEDDISQUSCOMMENTS_ADD_COMMENTS

Subcategorieën

 • Proefnotities

  Bieren voor u voorgeproefd. We hebben toch heel wat voor u over  !

  Aantal artikelen:
  116
 • Bier nieuws

  Nieuws over bier.

  Aantal artikelen:
  9