Blogs

Vraag van de week aflevering 4 deel 1

Malternatives. De laatste tijd zie je de term meer en meer opduiken. De forse prijsstijgingen van de laatste jaren zullen er wel niet vreemd aan zijn. Steeds meer whiskyfanaten 'dwalen' dan ook een beetje af en leren (opnieuw?) andere geneugten des levens kennen. We laten deze week graag drie gekende mensen uit de whisky scene aan het woord die een malternative omarmd hebben. En we beginnen met voormalig beproefd medewerker Stijn Hiers.

Lees meer: Vraag van de week aflevering 4 deel 1

Vraag van de week aflevering 3 deel 3

Pieter Sap is een graag geziene gast in de craft beer scene. Als notoir proever en hobbybrouwer is hij dan ook intensief bezig met het gerstennat. Bovendien speelt hij ook nog eens voorzitter van de recent opgerichte whiskyclub 'the malt mates' in Vosselaar. Met andere woorden: hij weet als geen ander dat je met granen meer aan kan dan brood bakken!

Lees meer: Vraag van de week aflevering 3 deel 3

Vraag van de week aflevering 3 deel 2

Brouwerij het Nest uit Turnhout is wat je noemt een cinderella story. Ooit begonnen als bierproefclubje in Turnhout, maar nu na een paar jaar hobbybrouwen een echte speler in de craft bier wereld met hun 'grote straat' als basis van het succesverhaal. Eén van de drijvende krachten is Guy Verbunt, in een nabij verleden nog occasioneel proever voor onze site, en in de eerste plaats nog steeds bierfanaat.

Lees meer: Vraag van de week aflevering 3 deel 2

Vraag van de week aflevering 3 deel 1

Na twee weken whisky vonden we het hoog tijd om een vraag van de week over bier te presenteren. Het weer zal er uiteraard niet vreemd aan zijn. De spits wordt afgebeten door Mark Moonen, uitbater van biercafé De Penge (De Penge) in Turnhout. Mark maakt er een punt van een ongewone bierkaart te presenteren met bovendien elke week een resem aan prachtige nieuwe suggesties.

Lees meer: Vraag van de week aflevering 3 deel 1

Vraag van de week aflevering 1 deel 3

Een trilogie afsluiten doe je met een sterke finisher, zeker je allereerste. Jan Vissers van de Single Malt Whisky Shop staat dan ook bekend als een uitstekende afsluiter ... vooral van tastings en dlt's allerhande die al eens op een leuke manier uit de hand kunnen lopen. Zo hebben we ondanks nog geleerd dat je van Turnhout ook over Lille naar Westerlo kan rijden, maar dit geheel ter zijde ...

Lees meer: Vraag van de week aflevering 1 deel 3

Subcategorieën

 • Dave's blog

  Blog door Dave Crokaert

  Aantal artikelen:
  14
 • Gin and stuff your way

  Gin and stuff ... algemene posts en mijmeringen over Gin door Glenn

  Aantal artikelen:
  9
 • Vraag van de week

  Elke week een vraag aan 3 'prominenten of ongewone 'gewone' liefhebbers'

  Aantal artikelen:
  12