Boeken en hebbedingetjes

I love single malt

Hou je ook van single malt? Show it! Door bijvoorbeeld dit origineel ontwerp als Iphone case te gebruiken. Door webmaster Dave van beproefd. En ook verkrijgbaar als shirt, tas, laptopcover, mok, beddegoed, ... allemaal op de redbubble shop van Dave.

Whisky collages

Kim Beernaert (vriendin van uw vriendelijke webmaster) maakt prachtige whiskycollages. Deze werden ook vakkundig gefotografeerd en op redbubble geplaatst. Je kan ze daar dan ook verkrijgen in verschillende printoutputs. Ideaal om je whisky 'manhole' of corner net iets meer cachet te geven. En ook verkrijgbaar als T-shirt, broek, kussensloop, beddengoed, smartphone of tabletcover, tas, ... bekijk hier de redbubble pagina.

Van deze is ook het origineel nog te koop. Bij interesse best mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zelf.

Bourbon, Straight - Charles K. Cowdery

Dit boek werd me aangeraden door Marc Gillespie van Whiskycast (de beste podcast over whisky op het net). Bourbon, straight is één van de beste boeken over Amerikaanse whisky en geeft een prachtig overzicht van de distileerderijen aldaar. Ook heel wat prachtige anekdotes, geschiedenis en technische informatie. Een must voor wie verder wil kijken dan Single Malt Scotch.

Spirit of place - Charles MacLean

De grootmeester doet het weer. Met Spirit of place - Whisky Distilleries of Scotland brengt de sympathieke whiskyexpert Charles MacLean opnieuw een prachtig whiskyboek uit. Een diepgaande analyse van de Schotse distilleerderijen, met verbluffend mooie foto's van Lara Platman en Allan MacDonald.

Enkel de plaatsen zelf bezoeken is nog beter. Dit boek doet je daar alleen maar meer zin in krijgen, en is een fantastische herinnering voor wie er al geweest is.

De Chemie van Schotse Malt Whisky - Robin Brilleman

Toen ik aan de fase was aangekomen dat ik écht alles wilde weten over whisky, vroeg ik aan vriend Jurgen "The Whiskymercenary" Vromans, aka Whiskypedia welke boeken ik best mee begon. Dit boek was voor hem hét ideale startpunt.

De Chemie van Schotse Malt Whisky maakt dan ook een doorgedreven analyse van het productieproces in al zijn fases en probeert de invloed op de smaak van dat proces in kaart te brengen. Niet dat we met alles 100% eens zijn maar dit boek is inderdaad een erg handig naslagwerk om de herkomst van smaken beter te begrijpen.

Condooms met whiskysmaak.

Condoom met whisky smaak

Steeds meer vrouwen lusten graag whisky. En homofoob zijn we ook al lang niet meer in de whisky wereld. Daarom dacht iemand dat dit wel een goed idee was. Geen idee of het niveau van single malt gehaald wordt, misschien eens vragen aan whiskygirl of ze deze wil testen ...

Vrijheid en Whisky - Stijn Hiers

Jammer genoeg heeft Stijn de laatste maanden geen tijd meer om nog rumnotes voor ons te schrijven. Niet verwonderlijk als hij boeken van deze kwaliteit begint aan te leveren.

Vrijheid en whisky neemt ons mee op een reis door de erg boeiende Schotse strijd voor onafhankelijkheid doorheen de geschiedenis. Daarbij is de geest van whisky nooit ver weg, al moet je geen geschiedenis van de whisky op zich verwachten. We raden echter absoluut aan om een drammetje erbij te verorberen. Ook verkrijgbaar bij de meeste whisky speciaalzaken!

Subcategorieën