Whisky

Michter's Small Batch L14H489

Het is al weer even geleden dat we nog een Bourbon de revue lieten passeren. Eigenlijk niet zo tof van ons, want de Amerikaantjes maken echt wel een aantal erg leuke drams tegenwoordig. Michters wordt tegenwoodig gemaakt door Willet Distillery, maar is genoemd naar een distillery die al een hele tijd geleden ter ziele is gegaan. Amerikanen doen minder moeilijk over namen van closed stills kennelijk ...

Lees meer: Michter's Small Batch L14H489

PLG_CONTENT_CEDDISQUSCOMMENTS_ADD_COMMENTS

Tamdhu 25 Y ob version 2004

De meeste whisky liefhebbers hebben een alarmbelletje dat afgaat als een distillery eindigt op dhu. En één van de schuldigen daarvoor is Tamdhu, en dan vooral een aantal recentere zaken. Maar zoals altijd kan je ook wel goeie whisky vinden van zowat elke distilleerderij. Deze 25 jaar oude officiële botteling uitgebracht in 2004 leek ons alvast interessant.

Lees meer: Tamdhu 25 Y ob version 2004

PLG_CONTENT_CEDDISQUSCOMMENTS_ADD_COMMENTS

Port Charlotte Scottish Barley

Onlangs werdeen we uitgenodigd om deel te nemen aan een twittertasting door bruichladdich. Erg leuk om te doen, en  de collega tasters (meestal collega bloggers) hadden er duidelijk zin in. Bovendien kregen we royale 20 cl samples opgestuurd, dus konden we achteraf nog een tweede keer tasten, zonder de tijdsdruk van de snelle sociale media.

Lees meer: Port Charlotte Scottish Barley

PLG_CONTENT_CEDDISQUSCOMMENTS_ADD_COMMENTS

Delirium Tremens

Door alle speciale bieren en hobbybrouwsels vergeten we wel eens dat er zoiets bestaat als klassiek belgisch bier. Nochtans hebben we daaraan net onze reputatie te danken. Dus geven we er graag af en toe nog wat aandacht aan. Al helemaal als het gaat om goeie studentenherinneringen ... wie het label even bekijkt snapt allicht waarom.

Lees meer: Delirium Tremens

PLG_CONTENT_CEDDISQUSCOMMENTS_ADD_COMMENTS

Strathisla 2005 Gordon & McPhail

Voor de hausse van Single Malt, toen hoogstens Glenfiddich al eigen single malt op de markt had gegooid, kon je bij Gordon & McPhail terecht voor 'officieus officiële' distillery bottelingen. De gekendste is ongetwijfeld Glen Grant, maar ook anderen zoals Glenlivet, Linkwood en Strathisla hadden hun eigen iconisch label via de bottelaar uit Elgin. En zelfs nu deze ondertussen allemaal ook zelf hun core range hebben blijft het distillery label van Gordon & McPhail in ere gehouden ... een duidelijke indicatie dat de relatie tussen hen en de distileerderijen nog steeds uitstekend is.

Lees meer: Strathisla 2005 Gordon & McPhail

PLG_CONTENT_CEDDISQUSCOMMENTS_ADD_COMMENTS
PLG_CONTENT_CEDDISQUSCOMMENTS_ADD_COMMENTS

Caol Ila 11 Y vintage 2004 Gordon & McPhail Cask Strength

Dit weekend tijdens een gezellig samenzijn (waarin veel whisky werd geproefd) kwam het nog eens ter sprake: probeer maar eens een slechte Caol Ila te vinden. Moeilijker dan je denkt. Natuurlijk zijn er ook slechte als je goed zoekt, maar voor een distileerderij die een erg groot volume produceert zijn het er relatief verbazend weinig. Tijd om deze theorie nog eens te toetsen.

Lees meer: Caol Ila 11 Y vintage 2004 Gordon & McPhail Cask Strength

PLG_CONTENT_CEDDISQUSCOMMENTS_ADD_COMMENTS

Old Pulteney vintage 1997 Single Cask for Premium Spirits Belgium

Premium Spirits is één van de grotere invoerders van whisky en andere spirits voor ons land. In hun portfolio dus onder meer Old Pulteney, en dat wilden ze wel eens extra in de verf zetten door een single cask botteling. En een officiële single cask vinden we altijd interessant, zeker wanneer ze afkomstig is van een distileerderij die bekend staat hun eigen zin te willen en blijven doen.

Lees meer: Old Pulteney vintage 1997 Single Cask for Premium Spirits Belgium

PLG_CONTENT_CEDDISQUSCOMMENTS_ADD_COMMENTS

Millstone ménage à trois.

Onze noorderburen van Zuidam maken behalve erg leuke jenevers ook al een tijdje de degelijke millstone whisky. Ze brengen ook meer en meer variaties op de markt, die over het algemeen goed in de smaak vallen. Anderzijds gaan we meestal over tot alarmfase rood wanneer Nederlanders termen uit het Frans beginnen te gebruiken. Laat staan proberen uit te spreken, denken we maar aan hun afgrijselijk gebruik van 'jus d'orange' terwijl het Nederlands hiervoor een perfect mooi alternatief heeft. Maar we dwalen af.

Lees meer: Millstone ménage à trois.

PLG_CONTENT_CEDDISQUSCOMMENTS_ADD_COMMENTS

Clynelish 14 Y vintage 2001 Gordon & McPhail Cask Strength

De laatste paar jaren heb je van ons vooral besprekingen gezien van Clynelish bouwjaar 1997. Niet verwonderlijk, want er was duidelijk iets magisch aan de hand in de highlands distileerderij tijdens dat jaar. We denken bijvoorbeeld nog steeds met veel plezier terug aan onze eigen versie voor beproefd geselecteerd door Jurgen Vromans. Maar Clynelish is meer dat één jaar: tijd om eens een ander jaartal onder de loupe te nemen... voor de ze installatie weer kuisen.

Lees meer: Clynelish 14 Y vintage 2001 Gordon & McPhail Cask Strength

PLG_CONTENT_CEDDISQUSCOMMENTS_ADD_COMMENTS

Subcategorieën